Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

Google fandí ženám

8. března 2011 – Google oslaví 100. výročí Mezinárodního dne žen akcemi po celém světě pod názvem „Join me on the Bridge“ („Potkáme se na mostě“). Domovskou stránku Vyhledávače Google ozdobí speciální Doodle a na Mapách Google přibude ke Street View postavičce kamarádka „Pegmanka“.

„Join me on the Bridge“

V rámci oslav stoletého výročí Mezinárodního dne žen Google uspořádá ve spolupráci s medzinárodní organizací Women for Women International přes 300 akcí ve více než 50 zemích světa. Akce s názvem „Setkejme se na mostě“ jsou specifické tím, že lidé zaplní významné mosty po celém světě, podpoří boj za práva žen a oslaví všechno to, čeho ženy dosáhly. Interaktivní mapa prozradí, kde všude se tyto akce konají.

Jak je u Google zvykem, významné dny slaví speciálním grafickým ztvárněním svého loga, které nazývá Doodle. 8. března se po celém světě, tedy i na google.cz, objeví na domovské stránce Google speciální logo, které bude u příležitosti MDŽ věnované samozřejmě ženám.

Žena bude dělat společnost i panáčkovi na Mapách Google. Panáček zvaný Pegman, jehož přetažením na mapu si uživatel spustí službu Street View, si pozval na pomoc kolegyni Pegwoman, aby s ním oslavila 100. výročí Mezinárodního dne žen.

A jaká slova spojená s ženami jsou nehledanějšími na českém Googlu?

  1. žena
  2. žena a život
  3. žena in
  4. žena za pultem
  5. chytrá žena
  6. hledá se žena
  7. báječná žena
  8. jestřábí žena
  9. žena na cestách
  10. první předsedkyně vlády

O Doodle

Google Doodle je graficky změněné logo Google z domovské stránky vyhledávače, které vzniká u příležitosti různých svátků nebo událostí, a to již od roku 1999. Místo klasicky napsaného „Google“ je tedy logo doplněno zajímavými obrázky či pozadím. Tento hezký zvyk začali spíše náhodou v roce 1999 sami zakladatelé Google Larry Page a Sergey Brin, ale pravidelně se o tvorbu Doodle začal starat až v roce 2000 jeden z techniků v Google Denis Hwang.

Vzhledem k tomu, že Doodly se vytváří již deset let, existuje jich celá řada a prohlédnout si je můžete v galerii Goodle Doodlů, kterou najdete na adrese www.google.com/logos/.

O společnosti Google Inc.

Inovativní vyhledávací technologie společnosti Google umožňují každodenní přístup k informacím milionům lidí po celém světě. Google založili v roce 1998 Larry Page a Sergey Brin, dva studenti univerzity ve Stanfordu, a dnes má přední postavení na všech hlavních globálních trzích. Model cílené reklamy, který Google nabízí svým zákazníkům, poskytuje firmám všech velikostí měřitelné výsledky a zároveň rozšiřuje možnosti internetu pro samotné uživatele. Centrála společnosti Google se nachází v americkém Silicon Valley, jednotlivé pobočky pak na různých místech Ameriky, Evropy a Asie. Více informací najdete vždy na www.google.com.

Google Česká republika

Česká pobočka Googlu byla založena v říjnu 2006. Google od otevření pobočky uvedl na český trh více než 50 lokalizovaných služeb pro české uživatele, a to včetně produktů jako Mapy Google, online kancelář Dokumenty Google, Kalendář Google, Překladač Google, video portál YouTube, prohlížeč Google Chrome nebo operační systém Android.

Malé, střední i velké firmy v České republice mají možnost využít online reklamu v rámci vyhledávání a obsahové sítě Google AdWords nebo monetizovat svůj vlastní obsah v rámci služby Google AdSense. Mohou též využít analytické nástroje pro plánování a měření kampaní: Google Analytics, Google Trends, Statistiky vyhledávání Google, Ad Planner, případně nástroj pro tvorbu grafických kampaní (Display Ad Builder).

Společnost Google Česká republika uzavřela desítky lokálních partnerství s klíčovými hráči na trhu v různých oblastech (média, korporátní sektor, enterprise, neziskový sektor atd.) V obchodní oblasti (prodej reklamy ve vyhledávání i v obsahové síti) Google úzce spolupracuje s celou řadou mediálních i internetových agentur v České republice, primárně však s držiteli certifikace Google Certified Company.

Dotazy tisku:

Šimon Rákosník
Grayling
tel. 224 251 555, 775 558 279
simon.rakosnik@grayling.com

Štítky: ,