Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

Googlí „srpen/září“ v novinářské kostce


Ze světa Google

Pod hladinu oceánu se Street View 

Služba Street View byla poprvé doplněna o podmořské snímky. Uživatelé mohou virtuálně prozkoumat hned šest unikátních potápěčských lokalit. Mezi nimi je i největší korálový útes na světě Great Barrier Reef, ostrov Apo na Filipínách, zátoka Hanauma Bay nebo kráter Molokini na Havaji. Panoramatické snímky nasbírané pod úhlem 360 stupňů byly zdokumentovány a doplněny na Mapy Google díky spolupráci s The Catlin Seaview Survey. Více informací najdete na našem blogu.


Android dosáhl dalšího milníku 

Z Google Play bylo staženo více než 25 miliard aplikací. Dosažení této hranice jsme oslavili společně s uživateli Androidu a připravili pro ně speciální nabídku, kdy si vybrané aplikace mohli pořídit za pouhých 25 centů. Virtuální obchod Google Play v současnosti nabízí více než 675 tisíc aplikací pro zařízení s Androidem.


Cirque du Soleil v Google Chrome

V září jsme představili další z unikátních Chrome experimentů „Movi.Kanti.Revo“. Tentokrát se moderní technologie spojily s uměním. Akrobati ze společnosti Cirque du Soleil v prostředí Chromu uživatele vezmou na návštěvu světa kouzel a emocí. Do experimentu se může zapojit každý, kdo má na svém počítači webkameru. Prostřednictvím té pak svými gesty ovládá pohyb na obrazovce a následuje tajemnou postavu. Interaktivní experiment je dostupný na www.movikantirevo.com.


Věnováno fotbalovým fanouškům

Gillette ve spolupráci s YouTube představil nový brandovaný YouTube kanál s prémiovým obsahem Gillette Football Club. Ten na jednom místě soustředí obsah, který ocení zejména fandové fotbalu. Těšit se mohou na zápasy španělské ligy “La Liga”, italské “Serie A” a dalších 50 různých klubů od Manchester City FC, Chelsea FC přes Paris Saint-Germain až po Olympique de Marseille. Kanál bude pravidelně přinášet dostupné záznamy ze zápasů včetně gólů, hlavních fotbalových událostí, novinek a statistik. Více na youtube.com/gillettefootballclub.

Nová aplikace YouTube pro iOS

Uživatelé, kteří se ve svém iPhonu nebo iPodu touch neobejdou bez YouTube aplikace, si ji mohou opět stáhnout v App Storu. Vylepšená aplikace nabízí rychlejší vyhledávání videí nebo přehlednější procházení YouTube kanálů. Přináší také nové možnosti, jak jednotlivá videa pohodlně sdílet s dalšími lidmi na YouTube, Google+, na Facebooku nebo na Twitteru. Podrobnosti najdete na oficiálním YouTube blogu.


Disk Google pro iOS a Android

Vylepšené aplikace se dočkali i uživatelé cloudového úložiště Disk Google. Na iOS je totiž nově možnost vytvářet a editovat dokumenty v reálném čase. Na zařízeních s Androidem mohou uživatelé vkládat a odpovídat na komentáře, zobrazovat prezentace nebo si vytvářet a organizovat složky. Ke všem svým složkám se tak bez problému dostanou i v případě, že jsou na cestách. Podrobněji o těchto novinkách zde.


V centru dění na Google+

Google+ už má 400 milionů registrovaných uživatelů, během tří měsíců tak zaznamenal 60% nárůst. Z toho 100 milionů uživatelů je aktivních měsíčně (navštěvuje Google+ ze stránky plus.google.com nebo z mobilní aplikace). Jednou z nejoblíbenějších funkcí je Vysílaný Hangout (tzv. Hangout On Air), videokonference do 10 účastníků, kterou může sledovat neomezený počet diváků. Hangout si snadno zorganizuje vlastník stránky sám. Pak stačí například pomocí funkce Hype my Hangout vytvořit krátké promo video a informovat komunitu o tom, co zajímavého chystá.

Skokani a žebříčky

Skokani na českém Googlu - srpen 2012
Srpen patřil především letním olympijským hrám. Uživatelé nejčastěji vyhledávali informace o tom, kdo na největší sportovní události tohoto roku nejvíce zabodoval. O několik příček povyskočil také kanoista Vavřinec Hradilek, který pro Českou republiku vybojoval první medaili. Pozornost uživatelů si získala i sonda Curiosity, která pokračuje v pátraní po životě na Marsu.
  1. medaile loh 2012
  2. vavřinec hradílek
  3. curiosity
  4. ornella štiková
  5. moderní pětiboj
Skokani na českém Googlu - září 2012
Měsíc září přinesl široké spektrum témat. Největší vlnu zájmu u uživatelů vyvolaly bulvární snímky manželky prince Williama. Lidé se zajímali také o kontroverzní film Nevinnost muslimů. V souvislosti s aktuální kauzou se Češi snažili co nejvíce informovat ohledně metylalkoholu.
  1. naked kate
  2. nevinnost muslimů
  3. metylalkohol
  4. callhim
  5. online marketing products

Tip pro média

V obraze s Google Trends

Hledáte zajímavé trendy? Chcete vědět, o jaká témata mají lidé největší zájem? Zkuste aplikaci Google Trends, jejíž součástí se nově stali i Statistiky Vyhledávání Google. Nové rozhraní sebou přináší vylepšené uživatelské prostředí a intuitivní ovládání. Díky Google Trends snadno zjistíte, co lidé nejčastěji vyhledávají, lze též porovnat popularitu vyhledávaných termínů v čase, ale i napříč regiony a různými zeměmi. Více najdete zde.

Štítky: , ,