Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

Majk Spirit živě (z českého Googlu)

Fanoušci z různých koutů světa se s talentovaným raperem spojí díky Google+ Hangoutu

Praha, 4. října 2012: Slovenský raper a aktuálně nejžádanější koncertní interpret v Česku i na Slovensku Majk Spirit zavítá do české pobočky Googlu. V rámci návštěvy se nejdříve, jako první hudební interpret ze Slovenska i Česka, potká se svými fanoušky virtuálně přes Google+ Hangout a poté proběhne exkluzivní autogramiáda. Vysílaný Hangout s osmadvacetiletým držitelem slovenského Slávika mohou hudební fandové sledovat živě 10. října od 18:00 na jeho Google+ profilu.

Majk Spirit zorganizuje touto formou společné setkání se svými fanoušky z různých koutů světa. V rámci hodinového Vysílaného Hangoutu prozradí více o zajímavém projektu s Janem Krausem, ale i to, jaké skladby se chystá vydat ještě tento rok. Fanoušci budou moci využít příležitosti a slovenského rapera se na cokoli zeptat. Sledovat živý přenos bude možné od 18:00 na Google+ profilu Majka Spirita, nebo na jeho YouTube kanálu www.youtube.com/majkspirit84.

“V rámci muziky jde i o to zlepšovat se v tom, co děláte a snažit se určitým způsobem obohacovat svět. O to se snaží Majk Spirit a myslím si, že právě to má společné s Googlem,“ vysvětluje spolupráci Spiritův manažer Michal Matejovič a dodává: “Pro Majka je to skvělý způsob, jak se po rušném období, kdy absolvoval více než 150 koncertů, odvděčit svým fanouškům za jejich přízeň, komunikovat s nimi otevřeně o všem, co je zajímá a vyslechnout si jejich názory."
“Uživatelé na Google+ oceňují zejména možnosti komunikace a sdílení, které se velmi přiblížily reálnému životu. Ty stále více využívají i umělci, kteří tak mohou mnohem přirozeněji projevit svůj talent a navázat kontakt se svými fanoušky z celého světa. Tento rostoucí trend pozorujeme už i v Česku a na Slovensku,” říká Luděk Motyčka, marketingový ředitel českého a slovenského Googlu.
Po Vysílaném Hangoutu Majk Spirit uspořádá v českém Googlu exkluzivní autogramiádu. Té se zúčastní vybraní fanoušci, kteří vyplní formulář a jednou originální větou napíší, proč by se s Majkem měli potkat osobně právě oni. Autoři 20 nejoriginálnějších odpovědí pak budou pozváni do českého Googlu. Autogramiáda odstartuje v 19:15.

Majk Spirit, vlastním jménem Michal Dušička, těmito aktivitami pokračuje v novodobém mezinárodním trendu známých osobností, jako jsou například David Beckham, Black Eyed Peas nebo Eckhart Tolle, kteří se se svými příznivci potkávají prostřednictvím nových technologií. Kromě profilu na Google+ a funkcí, které má Majk Spirit díky této platformě k dispozici, využívá také YouTube kanál pro sdílení své tvorby s celým světem.

Více informací o Majku Spiritovi najdete na oficiální webové stránce interpreta www.majkspirit.sk.

###

O společnosti Google Inc.
Společnost Google, jakožto globální technologický lídr, se snaží neustále vylepšovat způsob propojování lidí a informací. Inovace Googlu v oblasti vyhledávání a reklamy umožnily společnosti získat vedoucí pozici na internetu a vytvořit jednu z nejznámějších světových značek.

Google Česká republika
Česká pobočka Googlu byla založena v říjnu 2006, nyní dosáhla s partnerem Centrum Holdings 51% podílu na trhu vyhledávání (Toplist, 2. týden 2011). Google od otevření pobočky uvedl na český trh zhruba stovku lokalizovaných služeb pro české uživatele, a to včetně produktů jako Mapy Google, online kancelář Dokumenty Google, Kalendář Google, Překladač Google, video portál YouTube, prohlížeč Google Chrome nebo operační systém Android. Malé, střední i velké firmy v Čechách mají možnost využít online reklamu v rámci vyhledávání a obsahové sítě (Google AdWords) nebo monetizovat svůj vlastní obsah v rámci služby Google AdSense. Využít též mohou analytické nástroje pro plánování a měření kampaní: Google Analytics, Google Trends, Statistiky vyhledávání Google, Ad Planner, případně nástroj pro tvorbu grafických kampaní (Display Ad Builder).
V roce 2011 byl uveden projekt Google+, který portfolio Google služeb sjednocuje a propojuje.

Společnost Google Česká republika uzavřela desítky lokálních partnerství s klíčovými hráči na trhu v různých oblastech (média, korporátní sektor, enterprise, neziskový sektor atd.). V obchodní oblasti (prodej reklamy ve vyhledávání i v obsahové síti) Google úzce spolupracuje s celou řadou mediálních i internetových agentur v České republice, primárně však s držiteli certifikace Google Certified Company. Více informací na www.googleblog.cz nebo media centru pro české novináře http://sites.pressatgoogle.com/cz.

Technická podpora pro české uživatele
Pro více informací o produktech Google mohou čeští uživatelé kontaktovat komunitu laiků, vývojářů a IT pracovníků na portálu GUG.cz. Jde o externí projekt, který kromě technické podpory ve spolupráci s inženýry z Googlu, nabízí i širokou škálu novinek, diskusních fór a odborných přednášek.

# # #
Google je ochranná známka společnosti Google Inc. Všechna další jména a názvy produktů či firem mohou být ochrannými známkami svých vlastníků.

Dotazy tisku:
Judita Hrubešová
Grayling Czech Republic
tel. 224 251 555, 775 558 271
judita.hrubesova@grayling.com

Michal Matejovič, MA
Majk Spirit manager
tel.: +421 910 504 504
michal@matejovic.sk

Štítky: ,