Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

Googlí „březen“ v novinářské kostce

Ze světa Google

Vdechněte nový život slavným němým filmům


Pro všechny milovníky němého filmu, a nejen pro ně, jsme uvedli nový Chrome Experiment -The Peanut Gallery. Díky němu si můžete nahrát svůj vlastní text do krátkého němého filmu a ten pak sdílet s přáteli. Chce to jen dobrý nápad, pak zapnout mikrofon, správně vše načasovat a můžete pobavit třeba své kolegy v práci. Tento experiment funguje díky aplikaci Web Speech API, která přepisuje hlasové výstupy do slov a vět. Titulkovat němé filmy tak můžete ve více než 30 jazycích. Služba je dostupná pro všechny uživatele Google Chrome verze 25 a vyšší.


Google Keep - jednodušeji už to nejde

Google Keep je naše nová aplikace, která pomáhá zapsat si kdekoliv a kdykoliv vše, co potřebujete. Můžete si jednoduše organizovat poznámky, seznamy, ale i fotky. Díky aplikaci Google Keep můžete jakoukoliv myšlenku okamžitě zachytit a následně k ní mít neomezený přístup přes všechna zařízení, která používáte. Pokud neradi píšete nebo se zrovna nacházíte v situaci, kdy je ťukání do telefonu nemyslitelné, můžete zaznamenávat jednoduše hlasem, aplikace sama pak hlasový záznam převede do textové podoby. Aplikace je propojená s cloudem, takže všechny poznámky si můžete prohlédnout na zařízení, které máte zrovna po ruce i na svém počítači. Dostupná je zdarma na Google Play.


Street View z nejvyšších vrcholů světa

Není nad krásné výhledy, obzvlášť ty z nejvyšších vrcholů světa. Představujeme vám nové Street View snímky, díky kterým se teď na Mapách Google můžete rozhlédnout z nejvyšších hor. Virtuálně se můžete podívat na vrchol Aconcagua v jižní Americe, africké Kilimandžáro, na horu Elbrus v Evropě nebo vyrazit do základního tábora na Mount Everest. Více na oficiálním blogu.



Klávesové zkratky v Google+ Hangoutu

V Google+ Hangoutech je možné nově využívat klávesové zkratky. Skvělý nástroj pro všechny, kteří nemohou nebo nechtějí používat myš během video chatu. Například ztišit mikrofon se teď dá jednoduše pouze pomocí Ctrl+D ( pro PC) nebo Command+D (pro Mac), začít chatovat můžete díky zkratce Ctrl+B (PC) nebo Command+B (Mac). Chcete mít celý seznam klávesových zkratek jako na dlani? V tom případě stačí běhěm Hangoutu napsat “?”, nebo si je vyhledat na této stránce.


Google+ aplikace pro Android a iOS

Novou verzi aplikace sociální nadstavby G+ si můžete stáhnout v Google Play (v3.6) nebo v App Store (v4.3). Aplikace uživatelům napříč platformami nabídne hned několik novinek ve 4 hlavních oblastech: fotky, profil, komunity a příspěvky. Fotky si například můžete jednoduše filtrovat a upravovat přímo v samotné aplikaci pro iPhone. Můžete je jednoduše otočit a oříznout, upravit pomocí filtru, přidat na jejich sytosti, navodit více světla nebo naopak zvýšit kontrast. V aplikaci pro Android můžete také zadat místo, kde se zrovna nacházíte a vybrat si kruhy přátel, se kterými byste tuto informaci nejraději sdíleli. Vylepšili jsme také správu komunit. Více informací najdete na oficiálním blogu.


Z dílny českého Googlu

Jan Kraus svým fanouškům na blízku díky Hangoutu

Sledujete Show Jana Krause a představujete si, jaké by to bylo být jeho hostem na červené pohovce? Díky funkci Vysílaný Hangout si s Janem Krausem mohl popovídat kdokoliv. Známý český bavič se totiž rozhodl následovat řadu zahraničních komiků, kteří začali využívat potenciál internetu a 14. března uspořádal svůj zcela první Vysílaný Hangout, který bylo možné sledovat na Google+ profilu Jana Krause nebo na jeho YouTube kanálu youtube.cz/SJKshow. Pokud chcete vidět, jak to celé dopadlo, záznam najdete zde.


České firmy na internetové vlně

České malé a střední podniky vstupují do další fáze internetového vývoje. Internet se už stal jejich přirozenou součástí, o dalším jejich úspěchu teď ale rozhodne odvaha začít s kvalitním online marketingem. Takové jsou výsledky výzkumu společnosti Millward Brown. Počáteční strach z internetu pominul a firmy si začínají uvědomovat i důležitost online reklamy. Čtvrtina firem by do ní chtěla investovat více. Ti, co ji nevyužívají pak mají obavy, že je drahá, neefektivní a příliš komplikovaná. Google se ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků rozhodl tyto obavy překonat a spustil nový informační web www.navlneinternetu.cz. Pomoci má také síť expertů Engage specializovaných na MaSP a zjednodušená reklamní služba AdWords Express.


AdWords Express - nová služba pro malé a střední firmy


Spustili jsme novou zjednodušenou reklamní službu AdWords Express. Ta usnadňuje menším lokálním firmám najít své zákazníky na internetu tak, aby se podnikatelé mohli soustředit na chod firmy samotné. Je určená pro firmy, které s online reklamou začínají nebo chtějí rychle a snadno inzerovat na internetu (počítač, mobil či tablet) nebo efektivně propagovat svůj byznys v rámci určité lokality, případně nemají člověka určeného přímo na marketing a musí se spoléhat na vlastní síly. Více se dozvíte také na speciálním webu http://www.nainternetovevlne.cz.


Skokani a žebříčky

V březnu se uživatelé českého Googlu nejvíce zajímali o osobnost papeže František I., kterého kardinálové zvolili druhý březnový týden. Na druhé pozici se v žebříčku umístila sympatická vítězka soutěže Miss 2013 Gabriela Kratochvílová. Česko tak má svou první krátkovlasou “krásku”. A protože jaro už se nezadržitelně blíží a s ním přichází i posun hodinových ručiček, třetí pozice žebříčku patří pojmu letní čas.. Březen bývá tradičně označován také jako měsíc knihy, proto Vám přinášíme i tematický žebříček slovních spojení, která uživatelé nejčastěji hledali v souvislosti se slovem „kniha“.

Nejhledanější se slovem “kniha” na českém Googlu (březen 2013)

  1. Pokladní kniha
  2. Guinessova kniha rekordů
  3. Kniha jízd
  4. Kniha džunglí
  5. Bílá kniha 
  6. Kniha Zlín
  7. Červená kniha
  8. One direction kniha
  9. Atlas mraků kniha
  10. Ho oponopono kniha

Skokani na českém Googlu (březen 2013)

  1. Papež František
  2. Gabriela Kratochvílová
  3. Letní čas
  4. Petra Svoboda
  5. Miss 2013
  6. Lumbeho vila
  7. Vylomeniny
  8. Harlem shake
  9. Nevinné lži
  10. Daňové přiznání






Štítky: ,