Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

Googlí „srpen“ v novinářské kostce

Ze světa Google


5 vylepšení Google+ aplikace


Aplikace Google+ pro chytrá zařízení s Androidem dostala 5 zásadních vylepšení. Správcům Google+ stránek usnadňuje přepínání mezi osobním profilem a stránkou. Z automaticky vylepšených fotografií nyní jednoduše vytvoříte animace nebo panorama. Navíc fotky, které jste si uložili na Disk Google, jsou přístupné i z Google+. Vše o novinkách najdete také na blogu.



Prozkoumejte historii Hirošimy a Nagasaki


Přinášíme další možnost interaktivního zkoumání minulosti z dílny Kulturního institutu Google. S cílem zachovat a zpřístupnit důležitou historii jsme představili 7 nových online prezentací. V srpnu tomu bylo 68 let, co se změnil osud měst Hirošima a Nagasaki a kdy skončila 2. světová válka. Více o těchto významných událostech se také dozvíte zde.


YouTube mobilní aplikace nově zvládá multitasking


Aktualizace se dočkala i aplikace YouTube, a to nejen v podobě nového grafického rozhraní, intuitivnějšího ovládání díky novému rozložení prvků a bočnímu menu, ale hlavně přibyly nové funkce. Umožňuje totiž přehrávat videa na pozadí a zároveň vyhledávat další obsah. Také si můžete vytvářet vlastní playlisty, které si následně přehrajete bez nutnosti jakéhokoliv hledání a přepínání. Aplikace umožňuje také přehrávání na uzamčené obrazovce. A vy si ji můžete stáhnout v Google Play (goo.gl/GOLtpt) i App Store.

Udělejte si výlet do světových zoo se Street View

Milovníci zvířat mohou díky Street View virtuálně navštívit nejkrásnější zoo a zvířecí parky. Přejete si zažít divokou jízdu po safari, ale strach vám to nedovolí? Nyní máte možnost procházet se zoologickými zahradami USA, Jižní Ameriky, Asie, Austrálie a Evropy. Zkoumat ty nejzajímavější místa a tajemné zákoutí ještě předtím, než se je vydáte navštívit osobně. Podívejte se například na pandy pochutnávající si na bambusu v Číně, tygry a klokany v Shou Shan Zoo na Tchaj-wanu, lední medvědy a tučňáky v Asahiyama Zoo v Japonsku nebo největší kolonii orangutanů žijících v zajetí v singapurské zoo. Více na http://goo.gl/TYEFZJ.


Speciální Doodle pro Clauda Debussyho


Koncem srpna by fenomenální francouzský skladatel Claude Debussy oslavil své 151. narozeniny. Na Google jsme proto uživatele vítali speciálním animovaným Doodlem za zvuků Claire de Lune, jedné z nejznámějších skladeb tohoto umělce.

Z dílny českého Googlu

Projekt Google RISE Awards


V rámci celoročního programu Google pro vzdělávání v Česku jsme přišli s další iniciativou na podporu STEM, tedy technických a vědeckých oborů včetně matematiky. Do globálního programu Google RISE (Roots in Science and Engineering) Awards se může zapojit kterákoliv česká neziskové organizace, která podporuje zájem dětí v oblasti vědy a nových technologií, aby je nejen využívali, ale aby se do jejich tvorby i aktivně zapojili. Stačí splnit podmínky a do konce září vyplnit formulář. Více najdete na našem blogu http://goo.gl/zjLkyp.


Skokani a žebříčky

V srpnu Češi vyhledávali mnoho rozličných témat. Ve vyhledávání nejvíce poskočil zájem kolem Petra Kramného a kauzy v Egyptě. Uživatelé také intenzivně vyhledávali informace o nových seriálech, filmech a reality show. Pozadu nezůstal ani svět sportu. A jelikož skončily letní prázdniny a děti se vrací do škol, přinášíme vám také žebříček nejvyhledávanějších spojení s výrazem “školní”.

Skokani ve vyhledávači Google Srpen 2013

  1. Petr Kramný
  2. Křižovatky života
  3. Vyvolení 2013
  4. Vuelta 2013
  5. Aqualand Moravia
  6. Child 44
  7. Šmoulové 2
  8. Bahna 2013
  9. Deep Purple Slavkov
  10. Fanliga

Nejhledanější výrazy se slovem “školní” na českém Google za měsíc srpen

  1. školní batoh
  2. školní potřeby
  3. školní jídel soutěž
  4. školní tašky
  5. školní stolek
  6. školní sraz
  7. školní rybník
  8. školní pouzdro
  9. školní pomůcky sleva
  10. školní penál

Tip pro média

Screen capture

Pokud mátě někdy potíže s vyfocením nebo zachycením obrazovky, může vám pomoci rozšíření prohlížeče Chrome Screen capture, kde jednoduše pořídíte snímky vaší obrazovky. Můžete si vybrat mezi několika variantami zpracování - snímek celé obrazovky, výřez stránky, výřez obrazovky nebo jen viditelnou část. Uložit obrázek můžete ve formátu jpg. nebo png. a také jej přímo sdílet na Picasu nebo Facebook. Obrázek následně můžete nakopírovat do jiné aplikace nebo vytisknout.

Štítky: ,