Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

Google spouští službu Fotografie firem pro české společnosti

Další inovace Map Google:
Google spouští službu Fotografie firem pro české společnosti

Virtuální procházka po interiérech nabídne firmám další možnosti prezentace, uživatelům otevře virtuální dveře do restaurací či obchodů

Praha, 30. května 2013: Do České republiky přichází program Fotografie firem, v rámci kterého je možné nahrát interaktivní 360 stupňové soubory fotografií z interiéru
a zpřístupnit je tak veřejně na Mapách Google. Služba
Fotografie firem pracuje
na principu technologie Street View. Firmy tak mohou využít dalšího nástroje, díky kterému vyniknou na mapě, ve výsledcích vyhledávání, na Google+ a přiblíží se tak zákazníkům. Program, který dosud fungoval v několika zemích světa, se dnes rozšiřuje do dalších osmi států včetně České republiky.

Vylepšovaní českých Map Google (google.cz/mapy) pokračuje a společnost Google dnes spouští službu Fotografie Firem. Jedná se o další inovaci, kterou Google v oblasti mapových služeb
do České republiky přinesl. Využívá a doplňuje služby, jakými jsou Street View, vylepšené mapové podklady, Veřejná doprava, nebo mobilní Navigace Google.

Novinku mohou využít zejména firmy, které by rády zpřístupnily na Mapách Google svůj interiér veřejnosti. Uživatelům zase program Fotografie firem nabídne další užitečné informace. Budou
si například moci prohlédnout, jak to vypadá v restauraci, kam se chystají na schůzku nebo prozkoumat obchodní centrum před jeho samotnou návštěvou. Virtuální obrázky interiéru budou dohledatelné jak na Mapách Google, tak i ve Vyhledávači Google, na Google+, a to i v mobilních zařízeních.

„Mapové služby patří u českých uživatelů mezi nejoblíbenější online služby, což potvrzuje
i meziroční růst uživatelů o třetinu. Velký vliv má i dynamický růst využívání mobilních map, které
s sebou máme pořád v kapse,”
říká Michal Zachar, marketingový manažer Googlu, a dodává: „Nová služba Fotografie firem posouvá využití Street View na další úroveň. Věříme, že si získá minimálně stejnou oblibu u uživatelů jako Street View zobrazení českých a moravských měst nebo historických lokalit."

Fotografie Firem na Mapách Google fungují zcela jednoduše. Nejdříve je nutné pořídit fotografie daného interiéru, a to v čase a ročním období, které je pro firmu, obchod nebo restauraci nejvhodnější. Vybírat lze z databáze certifikovaných fotografů nebo agentur, které tuto službu poskytují. Následně je potřeba panoramatické fotografie nahrát do Map Google.

Do programu Fotografie firem se v současnosti mohou zapojit také dobří fotografové, kteří by na této nové službě pro firmy rádi participovali. V případě zájmu se fotografové mohou přihlásit na této stránce.

Více informací o programu Fotografie firem najdete zde.

Dotazy tisku za Google:                                                                                
Judita Hrubešová                                                                                            
PR Consultant                                                                                   
Grayling Czech Republic                                                                
tel. 224 251 555, 775 558 271
judita.hrubesova@grayling.com                                   
               
 O společnosti Google Inc.
Společnost Google, jakožto globální technologický lídr, se snaží neustále vylepšovat způsob propojování lidí
a informací. Inovace Googlu v oblasti vyhledávání a reklamy umožnily společnosti získat vedoucí pozici na internetu a vytvořit jednu z nejznámějších světových značek.

Google Česká republika
Česká pobočka Googlu byla založena v říjnu 2006 a od otevření pobočky uvedla na český trh zhruba stovku lokalizovaných služeb pro české uživatele. Včetně služeb jako Mapy Google, online kancelář v cloudu Dokumenty Google, Kalendář Google, Překladač Google, video portál YouTube, prohlížeč Google Chrome nebo operační systém Android. Malé, střední i velké firmy v Čechách mají možnost využít online reklamu v rámci vyhledávání a obsahové sítě (Google AdWords) nebo monetizovat svůj vlastní obsah v rámci služby Google AdSense.  V roce 2011 byl uveden projekt Google+, který portfolio Google služeb sjednocuje a propojuje. Společnost Google Česká republika uzavřela desítky lokálních partnerství s klíčovými hráči na trhu v různých oblastech (média, korporátní sektor, enterprise, neziskový sektor atd.). V obchodní oblasti (prodej reklamy ve vyhledávání i v obsahové síti) Google úzce spolupracuje s celou řadou mediálních i internetových agentur v České republice, primárně však s držiteli certifikace Google Certified Company. Více informací na www.googleblog.cz nebo media centru pro české novináře http://sites.pressatgoogle.com/cz.

# # #
Google je ochranná známka společnosti Google Inc. Všechna další jména a názvy produktů či firem mohou být ochrannými známkami svých vlastníků.


Štítky: ,