Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

Googlí „únor“ v novinářské kostce

Ze světa Googlu

Indické historické a kulturní památky na Street View

K místům, které by měl každý vidět alespoň jednou za život, patří jednoznačně i majestátní Taj Mahal. Uživatelé internetu mohou navštívit toto místo jako i dalších 29 indických národních památek prostřednictvím Street View na Mapách Google a také stránek Kulturního institutu. Pro nasnímání byl využit speciální batoh Trekker, s nímž lze zajít i do různých zákoutí. Díky tomu můžete objevovat krásy indických památek jako Humayunova hrobka, Červená pevnost, starověké chrámy v Muvara Koil a mnoho dalšího. Více na oficiálním blogu Googlu.

Playlisty oblíbených skladeb a nový design YouTube

Změny v designu YouTube umožňují snadněji najít to, co si chcete právě prohlédnout i opětovně přehrát již vytvořené playlisty. Design YouTube je přizpůsoben pro jakoukoli velikost displeje, obdobně jako u mobilních aplikacích, u kterých uživatelé tráví téměř polovinu svého času na YouTube. Velmi jednoduše a rychle umí prokliknout mezi populárními písničkami ("What to Watch") a nejnovějšími příspěvky z vašich oblíbených kanálů ("My Subscriptions"). Více na oficiálním Google blogu.

4. ročník soutěže Google Science Fair 2014

Google Science Fair je největší online vědeckou soutěží, a také v roce 2014 nabídne příležitost mladým talentům rozvíjet jejich schopnosti v oblasti vědy a techniky. Soutěž pro studenty ve věku 13 - 18 let pořádá společnost Google ve spolupráci s organizacemi Virgin Galactic, Scientific American, LEGO Education a National Geographic. Své vědecké projekty mohou studenti přihlášovat až do 12. května 2014! Jak postupovat zjistíte zde. Více na oficiálním blogu Googlu.


Jak moc zbožňujeme písně o lásce?


V únoru, kdy oslavujeme svátek zamilovaných na den svatého Valentýna, jsme si na YouTube posvítili na písně o lásce. Faktem je, že slovo "láska" je jedním z nejčastěji používaných slov v názvech písní. Jen na YouTube je nahraných přibližně 5 milionů hudebních videí, v jejichž názvu se vyskytuje slovo "láska". Dohromady mají více než 50 miliard zhlédnutí. Jednoznačně nejpopulárnější je píseň Eminema a Rihanny "Love the way you lie", která má na svém kontě přes 650 milionů zhlédnutí. Žebříček TOP 10 písní se slovem "láska" v názvu jakož i další informace najdete na oficiálním blogu Googlu.


Po stopách ledního medvěda s Mapami Googlu


27. únor je i Mezinárodním dnem ledních medvědů. Google se ve spolupráci s organizací Polar Bears International (PBI) podíval blíže na život ledních medvědů v jejich přirozeném prostředí s využitím Map Google. Street View snímky byly nasnímány v kanadské tundře Churchill, Manitoba, která je domovem největší populace ledních medvědů na Zemi. Google tým umístil Street View batoh zvaný Trekker na speciální vozidlo, tzv. Tundra Buggy, které během října a listopadu pořídilo panoramatické fotografie medvědů kolem pobřeží Hudsonského zálivu. Více na oficiálním blogu Google.



Chromebox pro pracovní schůzky

Osobní pracovní setkání jsou vždy nejlepší. Lidé otevřeně mluví, brainstormují, hledají řešení a také se rychleji rozhodují. V globálně propojeném světě již není možné se vždy osobně setkat. Chromebox pro setkání spojuje Google+ Hangouty a Google Apps v prostředí Chromebox a společnostem umožňuje organizovat videokonference v HD rozlišení. Nový Chromebox je postaven na principech Chromu, prioritou je tedy rychlost, jednoduchost a bezpečnost. Více na oficiálním blogu Googlu.


Duhový Doodle pro ZOH 2014 v Soči

U příležitosti zahájení 22. zimních olympijských her, které se konaly v ruském Soči, jsme upravili logo Google na domovské stránce vyhledávače do duhových barev. Přes tento speciální Doodle, jak se upravené logo nazývá, se prokliklo na stránku s vyhledáváním informací k Olympijské chartě, jejíž citaci mohl uživatel najít také pod každým vyhledávacím polem.

Z dílny českého Googlu

Nový vzhled a jednodušší navigace AdWords

 Služba AdWords dostala nový vzhled a příjemnější a jednodušší ovládání. Na obrazovce tak získáte větší prostor pro práci s oblíbenými nástroji a přehledy a budete se moci soustředit na zlepšení výkonu. Díky aktualizaci vzhledu a chování AdWords jednotně s ostatními službami Google se budete v účtu pohybovat rychleji. Fakturaci, Nastavení účtu a Nápovědu teď najdete pod ikonou ozubeného kola, stejně jako v Gmailu a v Kalendáři. Grafům, tabulkám a nástrojům je nyní vyhrazen větší prostor. Důležité informace z karet pro správu kampaní jsou nově umístěny nad okrajem. Více se dozvíte na blogu českého Googlu.

Známe první české Web Rangers

Vzdělávací projekt Web Rangers pokračuje. V Googlu jsme již proškolili stovku teenagerů ve věku 13-15 let. Celkem tři workshopy nám pomohlo zorganizovat E-Bezpečí a Google Edu Group (GEG ČR). Povídali jsme si o internetových trendech, přičemž velká část byla věnována právě bezpečnému chování na internetu. Úkolem teenagerů, kteří se do iniciativy zapojili, bude do 14. března 2014 vytvořit projekt, který pomůže jejich vrstevníkům ve vzdělávání v internetové bezpečnosti. Český Google vyhlásí a ocení pět nejlepších autorů, tzv. Top 5 Web Rangerů, jejichž vítězné projekty budou doporučeny v dalších zemích Evropy, Blízkého východu a Afriky. Více na blogu českého Googlu.


Soutěž DevArt 2014: umění vytvořené pomocí kódu

Ve spolupráci s uznávanou londýnskou galerií Barbican jsme spustili soutež DevArt, která se kromě České republiky koná v dalších 14 zemích světa a skýtá možnosti pro kreativce, jež neotřelým způsobem přetvoří svou ideu v umělecké dílo pomocí kódů a moderních technologií od Googlu. Umělci mohou přidávat své počiny na stránky projektu. Smyslem je inspirovat tvůrčí programátory (a programující umělce) a poskytnout jim potřebné nástroje a podporu a přispět tak k rozvoji kultury a umění. Samotná výstava s názvem Digitální revoluce bude slavnostně otevřena 3. července a potrvá až do 14. září 2014. Více na blogu českého Googlu


Doodle ke dni svatého Valentýna

Na svátek zamilovaných jsme na domovské stránce vyhledávače google.cz připravili speciální interaktivní Doodle, který mohl kdokoliv poslat své třeba i potenciální lásce a vyznat se ze svých citů. Po kliknutí na srdíčko uživatel mohl vytvořit vlastní čokoládu nebo bonbóny a sdílet je dále na sociálních sítích. Prostřednictvím Doodlů představujeme významné české osobnosti a události.

Doodle k příležitosti spojení pražských měst

V polovině února uplynulo 230 let od sjednocení 4 pražských měst. Sjednotit natrvalo pražská města - Nové a Staré Město pražské, Malou Stranu a Hradčany - do jednoho správního celku se podařilo až v roce 1784. I tuto významnou událost jsme si připomněli graficky upraveným logem, tedy Doodlem.

Skokani a žebříčky

Nejhledanější se slovem “jarní” na českém Googlu v únoru 2014

  1. Praha jarní prázdniny
  2. jarní prázdniny 2014
  3. jarní bundy
  4. první jarní den
  5. jarní boty
  6. jarní květiny
  7. jarní prázdniny 2015
  8. jarní prázdniny Brno
  9. jarní únava
  10. jarní závitky

Skokani na českém Googlu v únoru 2014

  1. medaile Sochi
  2. program OH 2014
  3. Flappy Bird online
  4. hokej Soči
  5. Olympijsky park Letná
  6. Eva Samková
  7. ZOH online
  8. Philip Seymour Hoffman
  9. Šárka Pančochová
  10. Richard Hes

Tip pro média


Na stránce thinkwithgoogle.com najdete pod jednou střechou výzkumy, analýzy, postřehy a trendy z nejrůznějších oblastí služeb Google. Stránka nabízí nejrůznější studie, data a nástroje, které vás mohou inspirovat při vaší práci.


Štítky: ,